ZF 24

CEC Bank a raportat un profit de 56 milioane de lei. "Gheţea nu va fi schimbat, ci promovat"

CEC Bank, singura bancă de top rămasă în portofoliul statului, a raportat anul trecut un profit brut de 56 mil. lei (13 mil. euro), în creştere cu circa 22 mil. lei faţă de 2012, în condiţiile creşterii rezultatului operaţional la un maxim al ultimilor şapte ani.

Profitul net rămas după plata impozitului pe profit şi constituirea rezervelor locale, în sumă de 39 mil. lei, a fost alocat majorării capitalului.

Banca şi-a lărgit baza de venituri pe fondul creş­terii cu 3% a portofoliului de credite, până la 12,3 mld. lei (2,8 mld. euro).

Creditarea pentru persoane juridice a crescut cu 8% pe parcursul anului trecut şi a ajuns la 8,2 miliarde de lei (1,8 mld. euro), în timp ce portofoliul de credite de retail s-a contractat.

„Anul trecut a fost unul al scăderii credi­tării persoanelor fizice, dar acum se reia creditarea. Se confirmă că persoanele fizice încep să fie mai interesate de credite“, a declarat Ra­du Ghe­ţea, preşedintele CEC Bank. El spune că volumul creditelor contractate de clienţii de retail a crescut cu 56% în primele patru luni din acest an, în timp ce creditarea corporate s-a majorat cu 22%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- evoluţia clienţilor de retail ; portofoliul de credite la finele anului trecut 

- soldul de credite din agricultură, declaraţia lui Radu Gheţea despre implicarea băncii în acest sector

- evoluţia creditelor corporate ; rata creditelor neperformante 

- activele totale, evoluţia portofoliului de titluri de stat 

- sistemul de conducere dualist al băncii

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.