ZF 24

Cea mai scumpa carte vanduta la noi costa 2.099 lei

Cea mai scumpa carte vanduta la noi costa 2.099 lei
17.09.2009, 17:12 486

O carte haute couture, un album despre bijuterii si o carte deresurse umane sunt printre cele mai scumpe carti care se gasesc inlibrarii. In schimb, cele mai vandute din categoria cu preturi detop sunt cartile de specialitate - albume de arhitectura, pictura,design, carti de medicina si istoria literaturii. Criza incepe insasa rasfoiasca si paginile din librarii.

Cel care "vinde" cea mai scumpa carte de la noi, cu 2.099 delei, este insusi Valentino, creatorul de moda cu 40 de ani decariera, o forta economica a Italiei (pana de curand), in ciudafaptului ca nu a facut niciodata profit cu linia haute couture,conform unui top realizat de BUSINESS Magazin. "Una grande storia italiana"e titlul unei biografii presarate cu fotografii si desene dincolectia sa, secvente din sedinte foto, reclame si alte documente,inclusiv interviuri cu cei mai apropiati colaboratori. Cartea,vanduta de librariile Diverta, e de asemenea o editie limitata la2.000 de exemplare, fiecare semnat de creator, invelit intr-unmaterial special, cu 6 nuante, in vreme ce cutia include faimosulrosu Valentino. Editia de arta are doar 100 de exemplare, la felsemnate, dar acompaniate de printuri ale unor desene originale dinanii '50-'60. Cea care a editat cartea este celebra Taschen, cares-a ocupat si a doua cea mai scumpa carte din istorie, de 12.500 dedolari (GOAT - Greatest of All Time, despre Muhammad Ali).


A doua cea mai scumpa carte din top se afla la una dintre putinelelibrarii exclusiv de limba engleza de la noi, Antony Frost. Aici,cea mai scumpa carte de pe rafturi este una de management:"Fundamentals Of Human Resource Management", de Neil Anderson, in 4volume de la SAGE Publications Ltd.- 2.000 de lei. Aflati pewww.businessmagazin.ro cum arata topul celor mai scumpe carti vandute inlibrariile romanesti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO