ZF 24

Cea mai scăzută temperatură din ţară: minus 29,3 grade la Întorsura Buzăului

Cea mai scăzută temperatură din ţară: minus 29,3 grade la Întorsura Buzăului

Autor: Kiss Edit

31.01.2012, 10:55 625

Cea mai scăzută temperatură din ţară, minus 29,3 grade Celsius, s-a înregistrat la Întorsura Buzăului şi în zona Comandău din judeţul Covasna, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanţilor Staţiei de meteorologie de la Întorsura Buzăului, valorile de temperatură au coborât, marţi dimineaţă, până la minus 29,3 de grade Celsius în aer şi minus 31,2 grade Celsius la sol, aceasta fiind cea mai scăzută temperatură înregistrată în ţară.

De asemenea, şi în zona comunei Comandău s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute, termometrele indicând minus 29 de grade Celsius.

Ger a fost, marţi dimineaţă, în tot judeţul Covasna, minimele înregistrate fiind de minus 25 de grade Celsius la Sfântu Gheorghe, minus 24 de grade Celsius la Baraolt şi minus 23 de grade la Târgu Secuiesc.

Aceadta este a patra zi consecutiv cu valori sub minus 26 grade Celsius în judeţul Covasna.

În luna ianuarie, recordul în această zonă a fost înregistrat în 1963 şi 1990, când termometrele au arătat minus 35,5 grade Celsius. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată la Întorsura Buzăului a fost în februarie 2005, când în zonă erau minus 36 de grade Celsius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO