ZF 24

Cea mai rapidă revoluţie din economie: În trei ani, toată România va avea un smartphone, ceea ce va schimba foarte multe lucruri în business

Cea mai rapidă revoluţie din economie: În trei ani,...

Autor: Ioana Nita

10.08.2016, 00:07 4580

Piaţa de smartphone-uri se îndreaptă spre 4,2 milioane de unităţi în 2016, plus 20% faţă de anul trecut. În acest ritm, în circa 3 ani, fiecare român va avea un smartphone.

Vânzările de smartphone-uri au înregistrat un avans de 20% în primul semestru al anului, ajungând la 1,5 milioane de unităţi, cât în tot anul 2013. Gradul de penetrare al smartphone-urilor în rândul populaţiei se situează în prezent la 50%, ceea ce înseamnă că aproximativ 10 milioane de români utilizează un telefon mobil inteligent. În condiţiile în care ritmul actual de creştere se va menţine, rata de penetrare a smartphone-urilor va ajunge la 100% în România până în 2020.

„În prezent circa ju­mă­ta­te din totalul utiliza­torilor de te­le­fonie mobilă din Ro­mânia fo­losesc un smart­phone. Ţi­nând cont de rit­mul accele­rat de adopţie al smartphone-uri­lor, proba­bil în circa 3 ani, ma­ximum patru ani, rata de pene­tra­re se va în­drepta către 100%. Aceasta nu va atinge nici­odată 100% pen­tru că mereu vor exista şi utilizatori de «feature phones»“, a declarat Cristian Cojocaru, şeful diviziei de telecom a Samsung România, subsidiara locală a celui mai mare producător de telefoane mobile din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO