ZF 24

Cea mai puternica banca din lume ar putea parasi Marea Britanie pentru a evita taxele pe bonusuri

04.01.2010, 12:20 34

Cea mai mare banca de investitii din lume, Goldman Sachs,analizeaza o posibila mutare a operatiunilor din Londra, inainte caoficialii britanici sa puna in aplicare impozitul de 50% epbonusuri si pentru a evita noile reglementari din aceasta tara,informeaza The Telegraph.

Institutia a cerut unei echipe interne sa examineze diferitestrategii, inclusiv cea de mutare a diviziilor in alte tari.

Analiza vine ca o lovitura pentru autoritatile londoneze caresperau sa se mentina in topul celor mai importante centrefinanciare. De asemenea, Goldman Sachs a aratat ca in 2009 a platitMarii Britanii taxe in valoare totala de 1,1 miliarde liresterline, cea mai mare contributie din intregul sector financiarbritanic. Pe langa taxele si impozitele platite de companie, si cei5.000 de angajati din Londra au contribuit cu sute de milioane delire sterline prin impozitele platite.

Analistii considera ca cea mai posibila destinatie pentruprincipalele divizii ale institutiei bancare este Geneva, undetaxele pot fi negociate cu guvernul elvetian.

Mutarea bancii vine dupa ce a initiat o hotarare prin carebonusurile de peste 25.000 lire sterline vor fi impozitate cu 50%si dupa ce in aprilie a fost aprobata o lege prin care cei carecastiga peste 150.000 lire sterline/an sunt impozitati cu 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO