ZF 24

Cea mai mare tranzacţie din serviciile medicale private: „Regina Maria“ a trecut în mâinile fondului de investiţii Mid Europa Partners

Cea mai mare tranzacţie din serviciile medicale private:...

Autor: Luiza Chiroiu

05.08.2015, 00:08 15054

Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică, însă, potrivit estimărilor din piaţă, aceasta depăşeşte 100 mil. euro.

Fondul de investiţii Mid Europa Partners a cumpărat în totalitate re­ţeaua de clinici şi spitale Regina Maria, în cea mai mare tranzacţie din industria locală a serviciilor medicale private. Valoarea investiţiei nu a fost făcută publică, însă, potrivit estimărilor din piaţă, aceasta depăşeşte 100 mil. euro.

Fondul de investiţii Advent Internaţional deţinea un pachet de 80% din acţiuni, în timp ce restul de 20% îi aparţinea medicului cardiolog german de origine iraniană Wargha Enayati, cel care a fondat operatorul de servicii medicale Regina Maria.

„Healthcare-ul este un sector-cheie pentru noi, am mai investit în regiune şi înainte. Acum a venit rândul României, pentru că piaţa este foarte dinamică, este un sector care creşte mult”, a spus pentru ZF Nikolaus Bethlen, partener al Mid Europa, care conduce activităţile fondului în România.

În urmă cu cinci ani, Advent a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Regina Maria pentru circa 30 mil. euro, luând faţa în finală tocmai fondului de investiţii Mid Europa, cu care acum a negociat vânzarea operatorului de servicii medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO