ZF 24

Cea mai mare problema cu care se confrunta berarii romani este deprecierea leului

28.10.2009, 18:37 15

Considerat un indicator al prosperitatii economice, consumul debere in Romania a suferit un declin de 15% in primele opt luni aleanului fata de aceeasi perioada a anului trecut. Desi berariipriveau cu incredere anul 2009, in asteptarea caruia au investitnumai anul trecut peste 200 de milioane de euro, consumul s-a redusin medie cu 10 litri de bere in perioada ianuarie-august.

Cea mai mare problema cu care s-au confruntat marii producatori afost deprecierea monedei nationale. Euro s-a apreciat cu 15%,ajungand in primul semestru la un curs de 4,24 lei, ceea ce a avutun impact direct asupra productiei.

Alte elemente de cost care au afectat activitatea berarilor au fostcele legate de energie, apa si ambalaje. Pentru a tine in frauefectele acestor costuri din ce in ce mai mari, Heineken si Ursusau decis sa transfere plusurile in pretul de vanzare al produselor."Majorarea preturilor s-a facut in concordanta cu schimbarileinregistrate in costurile noastre fixe si variabile", declaraoficialii de la Ursus Breweries.

Cititi mai multe despre strategiile berarilor in lupta cu criza pewww.businessmagazin.ro






Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO