ZF 24

Cea mai mare companie farmaceutica anunta o scadere de 11% a vanzarilor

08.05.2009, 14:18 27

Cea mai mare companie farmaceutica din Romania, A&D Pharma, a anuntat pentru primul trimestru al anului vanzari consolidate nete de 113,2 milioane euro, in scadere cu 11% fata de suma de 126,7 milioane inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior, ca urmare a deprecierii monedei nationale fata de euro.

In lei, vanzarile A&D Pharma a inregistrat vanzari de 482,7 milioane lei, aproape de nivelul inregistrat in T1 2008, de 467,5 milioane lei.

"Desi conditiile macroeconomice au continuat sa fie extrem de dificile in primul trimestru al acestui an, generarea de venituri a ramas solida pentru toate diviziile. Am continuat sa implementam masuri de control al costurilor si sa majoram profitabilitatea. Vanzarile raportate de A&D Pharma in moneda europeana au continuat sa fie afectate de deprecierea leului fata de euro. Totusi, autoritatile din Romania au amendat, in sfarsit, preturile de referinta pentru medicamentele importate, pentru a reflecta deprecierea monedei nationale", a declarat, intr-un comunicat, directorul general executiv al A&D Pharma, Robert Popescu.

Principalele divizii din Romania ale grupului A&D Pharma sunt Mediplus (distributie), lantul de farmacii Sensiblu si compania A&D Pharma Marketing&Sales.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO