ZF 24

Ce zice un irlandez proprietar de bar în centrul vechi despre venirea Chelsea la Bucureşti

Ce zice un irlandez proprietar de bar în centrul vechi...

Autor: Cristina Roşca

25.02.2013, 14:36 9633

Noel Tynan, proprietarul barului The Gin Factory din centrul vechi, spune că venirea Chelsea la Bucureşti pentru meciul cu Steaua din optimile Europa League va aduce un plus vânzărilor barurilor şi cluburilor din inima Bucureştiului.

“Orice turişti străini vin la BUcureşti sunt suprişi de ce găsesc aici. Ei se aşteptau ca România să fie cu câteva zeci de ani în urmă”.

Irlandezul, prezent în România de mai mulţi ani, spune că venirea Ajax la Bucureşti a dublat în unele cazuri vânzările zilnice ale unor localuri datorită sutelor de suporteri veniţi la meci.

“Britanicii când vin stau şi mai mult şi cheltuie şi mai mult decât olandezii”.

El dă exemplul spaniolilor veniţi anul trecut pentru finala Europa League şi spune că aceştia după ce au venit la meci s-au întors şi în vacanţă. “Dacă nu veneau cu fotbalul nu ar fi venit apoi în vacanţă”.

Suporterii britanici sunt cunoscuţi în întreaga lume pentru că îşi însoţesc în număr mare echipa favorită în deplasare şi pentru că sunt avizi băutori de bere, mai deschişi la buzunar decât francezii sau olandezii. Astfel, dacă fiecare dintre cei 2-3.000 de fani care vor veni la Bucureşti vor scoate din buzunar 100 de euro pentru mâncare şi băutură, încasările din Centrul Istoric – principala destinaţie turistică a suporterilor - ar putea creşte cu 2-300.000 de euro în cele două zile de şedere, potrivit calculelor ZF pe baza datelor furnizate de reprezentanţii localurilor din zonă.

Steaua a eliminat joi seară în şaisprezecimileEuropa League echipa olandeză Ajax Amsterdam după loviturile de departajare. Steaua ajunge astfel în optimile de finală, unde nicio echipă locală nu a mai ajuns în ultimii ani. În 2006 Steaua a jucat semifinala cu britanicii de la Middlesbrough.

Pentru meciul Steaua-Chelsea, ce se va disputa pe Arena Natională pe 7 martie, au fost scoase la vânzare online 35.000 de bilete care s-au epuizat încă din prima zi. Următoarele bilete vor fi scoase la vânzare la casă, stadionul având o capacitate de circa 50.000 de locuri. Preţul unui bilet începe de la 60 de lei (peluza 2 intel 3) şi urcă la 475 de lei (VIP 1). Steaua va încasa potrivit estimărilor ZF 700.000 - 1 mil. euro din vânzarea de bilete, sumă din care va plăti doar 20-40.000 de euro către Primărie pentru închirierea stadionului Arena Naţională. Acestea sunt ultimele date disponibile în contextul în care reprezentanţii primăriei Capitalei şi ai Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti nu oferă cifre privind încasările stadionului.

Noel Tynan este un iralndez ce deţine în România afaceri în domeniul imobiliar şi HoReCa.

Citiţi mai multe despre investiţia omului de afaceri Noel Tynan în România aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO