ZF 24

CE va evalua reglementarile comunitare privind comertul electronic

20.03.2007, 16:02 18

Comisia Europeana va elabora un studiu care va arata daca reglementarile referitoare la comertul electronic sunt aplicate corect in spatiul comunitar si ar putea clarifica unele prevederi, transmite Reuters.
Studiul referitor la directiva privind comertul electronic, adoptata in urma cu sapte ani, are loc in conditiile in care producatorii de bunuri de lux din Franta, precum si cei de medicamente cer actiuni mai hotarate impotriva fabricantilor de produse contrafacute, promovate prin intermediul unor site-uri precum eBay si Google.

Directiva defineste reglementari comune si standarde pentru comertul electronic, inclusiv limite referitoare la disponibilitatea site-urilor de a gazdui servicii oferite de terte parti.

"In practica, am constatat existenta unor divergente in jurisprudenta nationala", a declarat Jean Bergevin, din cadrul departamentului pentru Piata Interna al Comisiei Europene, la o conferinta privind drepturile de proprietate intelectuala organizata de asociatia franceza anti-contrafaceri, UniFab. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO