ZF 24

CE Turceni ca contracta un un credit de la BERD pentru un proiect de peste 500 milioane euro

10.01.2008, 14:37 12

Complexul energetic Turceni intentioneaza sa contracteze un credit de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru finantarea unui proiect in valoare de 505,7 milioane euro, destinat modernizarii a doua grupuri detinute de producatorul de energie, informeaza Mediafax.

Investitiile vor fi directionate pentru reabilitarea si modernizarea blocurilor 3 si 6, operatiuni care vor majora cu 15 ani perioada de functionare a unitatilor.

Totodata, proiectul vizeaza reducerea emisiilor poluante generate de activitatea companiei si imbunatatirea conditiilor tehnice impuse de conectarea sistemului energetic romanesc, in 2004, la Uniunea pentru Coordonarea Transportatorilor de Energie Electrica.

Complexul energetic Turceni, cea mai mare termocentrala din Romania, furnizeaza, impreuna cu celelalte unitati similare din Oltenia - Rovinari si Craiova - aproape o treime din consumul anual de electricitate al Romaniei, de peste 62 TWh.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO