ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
21.01.2010, 10:02 16

China cere bancilor sa nu mai acordecredite

Organele de reglementare din China au cerut unor banci saopreasca temporar creditarea pe fondul temerilor legate de inflatiesi de posibile fenomene de tip bubble. Noile eforturi realizatepentru tinerea in frau a creditarii, care a explodat in ultimaperioda in China, au aparut dupa ce au aparut noi temeri legate desupraincalzirea economiei chineze.

Buffett critica acordul dintre Kraft siCadbury

Warren Buffett, investitorul miliardar si totodata cel maiimportant actionar al Kraft, a criticat acordul de preluare invaloare de 11,6 mld. lire pe care grupul american l-a incheiat cuCadbury, afirmand ca "nu este un acord bun", si adaugand ca daca arfi putut sa se opuna ar fi facut-o. Comentariile sale au coincisdin punct de vedere temporal cu o reducere a ratingului Kraft decatre Fitch. Actiunile grupului s-au depreciat dupa aceastaveste.

Criza se simte in salariile directorilor executivi dinMarea Britanie

Salariile de baza ale directorilor executivi ai celor mai maricompanii britanice au crescut mai putin decat anul trecut, pentruprima data in ultimul deceniu, in conditiile in care situatiaeconomica dificila a condus la cumpatare, potrivit unul studiu PwC.Unul din sase directori executivi ai companiilor ce alcatuiesc FTSE100 si FTSE 250 nu a primit nici bonus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO