ZF 24

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi

Ce scrie Financial Times pe prima pagina de astazi
08.12.2009, 10:02 17

Cele mai importante banci, rugate sa ajute micilecompanii

Cele mai importante banci de investitii, incluzand aici GoldmanSachs si Deutsche Bank, sunt rugate de guvern sa contribuie cu zecide milioane de lire sterline la o noua initiativa de creditare infavoare micilor intreprinzatori care au mare nevoie de bani.

Executivi de la institutii financiare globale au fost chemati lao intalnire, luni, cu Alistair Darling si Mandelson pentru adiscuta modalitatile de participare a acestora in acest program, pecare Darling il va anunta ca parte a raportului prebuget ce va fiprezentat miercuri.

Presedintele L'Oreal, amintit in lupta pentrucadouri

Lindsay Owen-Jones, presedintele britanic al L'Oreal, a fostamintit in lupta juridica dintre Liliane Bettencourt, cea maibogata femeie din Franta si mostenitoarea L'Oreal, si fiica sa,care se afla de asemenea in consiliul de administrare alcompaniei.

Lindsay, care a fost CEO al L'Oreal timp de 18 ani pana in 2006,este acuzat ca a primit cel putin 100 milioane euro de laBettencourt, aparent drept recunoastere pentru administrarea cusucces a dezvoltarii companiei de cosmetice si parfumuri pe caretatal ei a fondat-o si din care detine 31%.

Obama alimenteaza sperantele unui acord laCopenhaga

Decizia presedintelui american Barack Obama, de a participa lafazele finale ale negocierilor de la summitul din Copenhaga, acrescut optimismul cu privire la incheierea unui acord cu privirela politica climatica.

Decizia de a participa la finalul summitului este opusa celeianterioare a Casei Albe, dar va permite SUA sa conducadiscutiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO