ZF 24

Ce salarii au angajaţii Loteriei Române, “câştigătorii” unei majorări de 37% în 2014?

Ce salarii au angajaţii Loteriei Române,...

Autor: Adelina Mihai

25.06.2014, 13:36 4144

Cei aproape 2.700 de salariaţi ai Loteriei Române, operatorul de jocuri de noroc controlat de stat prin intermediul Ministerului de Finanţe, au câştigat, în medie, câte 1.367 de lei net pe lună în 2013, salariile lor fiind în creştere cu doar 3% faţă de anul anterior, potrivit unor informaţii transmise de companie.

Din luna martie a anului trecut, Loteria este condusă de Adrian Mişu Manolache, managerul „privat” care a fost numit în cadrul proiectului „CEO privat la stat” prin care Guvernul vrea să eficientizeze activităţile derulate de companiile de stat, aducând la conducere manageri cu experienţă în guvernanţă corporativă. Anterior, el a lucrat timp de 13 ani pentru BCR, cea mai mare bancă locală.

Pentru anul acesta, managementul Loteriei a bugetat o creştere semnificativă a salariului mediu din companie, de 37%, până la 1.873 de lei net pe lună, potrivit informaţiilor furnizate de companie. Creşterea salarială semnificativă bugetată pentru anul acesta poate fi pusă şi pe fondul unei profitabilităţi mai bune a companiei: după ce anul trecut şi-a triplat profitul faţă de 2012 (care a ajuns până la 25 de milioane de euro), pentru anul acesta Loteria şi-a bugetat o creştere a profitabilităţii cu 21% faţă de anul anterior (până la 30 de milioane de euro).

Faţă de salariul mediu net înregistrat la nivelul întregii economii, angajaţii Loteriei Române au câştigat cu 15% mai puţin în 2013, însă după creşterea salarială de anul acesta, aceştia vor depăşi nivelul salarial mediu din România. Spre comparaţie, în mediul privat, companiile au făcut, în medie, creşteri salariale de 5%, maxim 6% pe an în ultimii ani, pe fondul nevoii de reducere de costuri, dar şi a unei politici de resurse umane prudente.

Totodată, tot anul acesta Loteria Română angajează încă 50 de oameni, astfel că la finalul anului compania va avea un număr mediu de 2.737 de angajaţi.

În 2013, Loteria Română, liderul pieţei locale de jocuri de noroc, a încheiat cu o cifră de afaceri de 241 de milioane de euro, în creştere cu 7% faţă de anul anterior.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO