ZF 24

CE: Felicitam Romania pentru reducerea tarifelor de interconectare

21.10.2008, 11:09 17

Comisia europeana "aplauda" eforturile Romaniei de reducere a tarifelor de interconectare si sustine planurile autoritatilor de a reduce din nou din 2009 tarifele de interconectare ale operatorilor de telefonie mobila de pe piata locala, a declarat Martin Selmayr, purtatorul de cuvant al Vivianei Reding, comisarul UE pentru media si societatea informationala. "Aveti suportul nostru pentru reducerea de la 1 ianuarie a tarifelor de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila de la 6,4 eurocenti pe minut la 5,03 eurocenti pe minut", a spus Selmayr.

El a facut acestecomentarii la un eveniment organizat la bucuresti de autoritatea nationala de comunicatii (anc) pe tema portabilitatii numerelor.

Planurile elaborate de ANC pe durata mandatului fostului presedinte Dan Georgescu prevad reducerea din 2009 a tarifelor de interconectare practicate de Orange si Vodafone, singurii operatori de telefonie mobila din Romania care au tarifele reglementate.

Liviu Nistoran, noul presedinte al ANC, a declarat ca va reanaliza piata locala inainte de a decide daca va pastra planul de reducere a tarifelor de interconectare practicate de Orange si Vodafone.

El a reiterat aceasta idee in cadrul conferintei.

"Intr-o luna de zile vom avea rezultatele unor noi analize privind piata locala, dupa care vom lua o decizie in aceasta privinta". El a spus, referindu-se la declaratia lui Selmayr, ca acesta este "un punct de vedere important, care va fi luat in considerare".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO