ZF 24

Ce documente trebuie să aibă un medic străin pentru a profesa în România

Ce documente trebuie să aibă un medic străin pentru a...

Autor: Daniela Timofti

05.02.2019, 14:44 304

Un medic străin care vrea să profeseze în România trebuie să obţină mai multe documente, arată, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, precizând că printre acestea se numără recunoaşterea diplomei, accesul la liberă practică şi documentul de parafă.

“Dacă discutăm despre un medic străin care vrea să profeseze în ţara naostră are nevoie de recunoaşterea diplomelor care se face de către Ministerul Sănătăţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

După acest prim pas, candidatul străin va merge la Colegiul Medicilor din România pentru a obţine dreptul de liberă practică. Ulterior, după ce obţine dreptul de liberă practică, medicul străin va merge la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru a primi documentul de parafă.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii susţine că aceste documente sunt necesare pentru a se angaja atât într-un spital de stat, cât şi în unul privat.

Colegiul Medicilor din România a transmis, referitor la cazul falsului chirurg italian descoperit în România, că nu a eliberat niciun document care să confere presupusului medic dreptul de a practica medicina pe teritoriul ţării noastre, precizând că au fost sesizate deja organele de urmărire penală. De asemenea, Sorina Pintea, a declarat, marţi, că ministerul Sănătăţii nu a echivalat diploma acestuia. Cu toate acestea, ministrul a precizat că bărbatul obţinuse parafă de la Direcţia de Sănătate Publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO