ZF 24

Ce amenzi risca firmele care trimit angajatii in somaj tehnic mascat

La ce amenzi se supun firmele si angajatii care trimit angajatii in somaj tehnic mascat
10.03.2010, 11:40 340

Prelungirea masurii de scutire de la plata CAS-ului pentrufirmele care trimit salariatii in somaj tehnic a fost ceruta atatde sindicate, cat si de patronate, ca alternativa la concediere sia fost salutata de toata lumea atunci cand Guvernul a adoptat-o,informeaza incont.ro.

Unii salariati insa, desi figureaza in declaratiile depuse depatron la Inspectia Muncii ca fiind in somaj tehnic, vin laserviciu zilnic si-si primesc salariul intreg.

"Este foarte riscant pentru angajator sa faca acest lucru, pentruca el trebuie sa depuna la Inspectoratul de Munca un tabel cunumele celor pe care ii trimit in somaj tehnic, la care ataseaza odeclaratie semnata de fiecare angajat. Unul dintre acestia ar puteaface o reclamatie la Inspectia Muncii si patronul se poate trezi cuun control", a spus, pentru incont.ro, Maria Grapini, presedinte alFederatiei Patronatelor din Industria Usoara.

Despre ce amenzi risca sa primeasca atat firmele cat si angajatiicare "mimeaza" somajul tehnic cititi pe www.incont.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO