ZF 24

CC a amendat Asociatia Tehnicienilor Dentari pentru fixarea tarifelor

10.04.2008, 12:32 35

Consiliul Concurentei (CC) a sanctionat Asociatia Nationala a Tehnicienilor Dentari (ANTD) cu o amenda de 20.000 lei (5.500 de euro) pentru fixarea tarifelor de referinta pentru lucrarile de protetica dentara, a anuntat astazi institutia.
"Membrii Consiliului Director al asociatiei au dezbatut, in cadrul sedintelor din perioada iulie ? noiembrie 2004, redactarea unei liste de preturi etalon aplicabile produselor realizate de catre tehnicienii dentari. Tot in cadrul acestor intalniri, Consiliul Director al ANTD a decis si publicarea Tarifelor de referinta pentru protetica dentara, in revista Tehnica Dentara. Stabilirea si publicarea unor tarife de referinta constituie o incalcare grava a prevederilor legii concurentei, deoarece are ca obiect denaturarea concurentei care trebuie sa se manifeste intre laboratoarele de tehnica dentara/ tehnicienii dentari ce opereaza pe piata serviciilor de protetica dentara din Romania", se precizeaza intr-un comunicat al CC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO