ZF 24

Cati bani fac cinematografele din Romania

Cati bani fac cinematografele din Romania
28.12.2009, 17:04 89

Piata pe care activeaza operatorii de cinematografe este relativobscura, cu un circuit inchis si unde nu sunt rulate sumeimpresionante. De altfel, nici nu vorbim despre un sector ce s-adezvoltat in linie cu alte segmente din zona de divertisment, inciuda faptului ca a avut parte de inovatii si de o serie deimbunatatiri tehnologice la care nici nu visau consumatorii defilme de cinematograf acum 25 de ani, scrie BUSINESS Magazin.

Numarul de cinematografe din Romania s-a injumatatit in ultimiipatru ani, a scazut si numarul de spectatori, dar pretul mediu alunui bilet s-a dublat. Care este, in aceste conditii, viitorulcinematografelor si cati bani mai pot atrage din vanzari sipublicitate? "Ca mediu care atrage incasari din publicitate,cinematografele au un mare dezavantaj - aria de penetrare foartelimitata, ce nu permite decat campanii locale. Doar Bucurestiul areo retea extinsa de cinematografe si doar aici se pot facecampaniile, ceea ce este insuficient pentru orice produs", spuneBogdan Prajisteanu, managing director la Mediaedge:cia.


Cititi mai multe despre cinematografele din Romania pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO