ZF 24

Cât valorează Raiffeisen, una dintre puţinele bănci rămase pe profit în criză, care se pregăteşte să îşi majoreze valoarea nominală a acţiunii de un milion de ori?

Cât valorează Raiffeisen, una dintre puţinele bănci...

Autor: Roxana Pricop, Razvan Voican

26.11.2013, 00:08 1089
Raiffeisen Bank, a patra bancă din sistem după valoarea activelor, se pregăteşte să îşi majoreze valoarea nominală a acţiunii de un milion de ori până la 100.000 lei, fără a modifica valoarea capitalului social. Preţul de 0,27 lei/acţiune pe care austriecii îl oferă acţionarilor minoritari rămaşi de pe vremea Băncii Agricole şi care vor să se retragă evaluează banca la 3,24 mld. lei (736 mil.euro).
 
 
Creşterea valorii nominale a unei acţiuni Raiffeisen Bank România are ingredientele unui „deal“ profitabil pentru minoritarii care dispun de banii necesari pentru a participa la procedură şi în acelaşi timp oferă un reper valoric oficial foarte important pentru o bancă mare locală după cinci ani de criză.
 
Evident, vremea multiplilor de peste 2 s-a dus odată cu frenezia de dinaintea crizei, în cazul Raiffeisen fiind aplicat un multiplu de 1,15.
 
Reprezentanţii Raiffeisen afirmă că este vorba despre o măsură de eficientizare a activităţii operaţionale, respectiv de uşurare a gestionării capitalului social şi a achitării dividendelor, Raiffeisen fiind una dintre foarte puţinele bănci de pe piaţă care au continuat să facă profit şi să şi distribuie dividende în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO