ZF 24

Cat va costa o vizita la medic

Cat va costa o vizita la medic
23.03.2010, 12:00 27

Introducerea coplatii de la mijlocul verii va avea ca scop,potrivit ministrului sanatatii, Cseke Attila, "cresterea eficienteicontrolului asupra efectuarii serviciilor medicale, dar simoderarea functionarii sistemului sanitar". Mai clar, Guvernul vreasa urmareasca atent activitatea personalului, pe de-o parte, iar pede alta parte, vor sa descurajeze bolnavul sa mearga direct laspital inainte de a cere sfatul medicului sau personal.

Astfel, serviciile medicale care ar urma sa fie platite suntconsultatiile la medicul de familie si cele la medicul specialist,vizita la domiciliu dupa program, consultatiile din Unitatea dePrimiri Urgente efectuate fara a fi vorba de o urgenta, RMN - urilesau spitalizarea, potrivit proiectului Ministerului Sanatatii din2009. Banii colectati ar urma sa fie folositi pentru dotareaspitalelor si pentru a cumpara aparatura, sumele ramanand lamedicii de familie si la furnizorii de servicii medicale.

Petru Craciun, directorul general al Cegedim, companie de studiisi analize de piata specializate privind industria de ingrijire asanatatii, observa insa ca eventuala finantare suplimentaraprovenita din aceste venituri reprezinta o picatura cam mica pentruoceanul de probleme din spitale.

Cititi mai multe despre cat va costa o vizita la medic sau un setde analize pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO