ZF 24

Cat te costa sa-ti faci testul de gripa noua

Cat te costa sa-ti faci testul de gripa noua
11.01.2010, 16:32 2693

Tot mai multi romani au vizitat farmaciile pentru a se interesade testul pentru depistarea virusului gripal A/H1N1. "De cand auauzit de la televizor ca se gaseste in farmacii un astfel de test,foarte multi clienti au venit sa se intereseze de el. Nu prea aucumparat, deoarece pretul produsului este de 49 de lei", a declaratpentru Gandul Denisa Bardas, asistent farmacistmedical.

Specialistul explica si modul in care se face testul: "Exista untampon care se mentine intr-o nara timp de un minut, dupa care seintroduce intr-un tub cu o solutie speciala. Tamponul se freaca deperetii tubului pentru a amesteca secretia nazala cu substantarespectiva".

Testul mai contine si o caseta, similara testului de sarcina, incare se va picura amestecul obtinut.

"E nevoie de trei picaturi. Se va astepta ca fiecare picatura safie absorbita inainte de a adauga alta, iar caseta speciala trebuieasezata pe o suprafata plata si uscata. Testul se va citi dupa 10minute.", precizeaza farmacistul.

Dupa cele 10 minute, se va citi rezultatul: la aparitia uneidungi rosii in partea stanga nu trebuie sa ne speriem, aceastareprezinta testul de control. Atunci cand apare si cea de-a douadunga in partea dreapta inseamnă ca suntem bolnavi de gripa noua.Mai multe despre testele de gripa noua cititipe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO