ZF 24

Cat sa ceri pentru a fi trimis in spatiu

Cat sa ceri pentru a fi trimis in spatiu
22.01.2010, 15:48 22

Viata de cosmonaut nu este usoara, tinand cont ca perioadelepetrecute in pe o statie spatiala pot dura cel putin sase luni. Cutoate acestea, o asemenea ocupatie ar putea aduce bani buni odataintors pe Pamant.

Astfel, conform unui oficial citat de RIA Novosti, cosmonautii rusi castiga aproximativ150.000 de dolari pentru o misiune de sase luni in spaţiu, labordul Statiei Spatiale Internationale (ISS).

"Nu este un secret: cosmonautii rusi castiga intre 130.000 si150.000 de dolari pentru sase luni petrecute la bordul ISS", adeclarat Vladimir Soloviev de la Centrul de control al zborurilorspatiale din apropiere de Moscova.

Aceasta suma este platita pentru participarea la misiuni careinclud lansarea navetelor spatiale, efectuarea manevrelor deconectare sau desprindere de ISS a capsulelor Soiuz si Progress,iesiri in spatiu, realizarea unor aplicaţii practice cu ajutorulechipamentului prezent la bordul ISS si revenirea pe Terra.

Spre deosebire de cosmonautii rusi, cei de la NASA primescunsalariu anual de pana la 130.000 de dolari, indiferent daca seafla in spatiu sau pe pamant.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO