ZF 24

Cât de greu este să repari aerul condiţionat pe o staţie spaţială de 100 de miliarde de dolari?

Cât de greu este să repari aerul condiţionat pe o staţie spaţială de 100 de miliarde de dolari?
08.08.2010, 14:54 23

Astronauţii au încercat din nou sâmbătă să repare instalaţia dereglare a aerului de pe staţia spaţială internaţională, însăeforturile lor au fost în zadar din cuza unei garnituri buclucaşe,scrie Reuters.

Astronauţii Doug Wheelock şi Tracy Caldwell Dyson vor efectuaîncă o intervenţie miercuri, pentru a relua reparaţiile la unul dincele două sisteme de răcire care a cedat pe 31 iulie. Sistemul esteprogramat să controleze căldura degajată de laboratoareleamericane, japoneze şi europene. Staţia spaţială internaţionalăeste un proiect de peste 100 de miliarde de dolari care se află înconstrucţie la 350 de kilometri deasupra pământului, din anul1998.

Wheelock a încercat fără succes să scoată o garnitură înţepenităla conducta de amoniac a sistemului, după care controlorii de lasol i-au transmis să treacă la celelalte linii, unde ceilalţiastronauţi făcuseră progrese mai importante. Aflaţi în criză detimp, cei doi astronauţi au reluat munca la conducta blocată şi aureuşit să o elibereze, însă au obesrvat scurgeri de amoniac.Directorul misiunii din cadrul NASA a decis să nu ataşeze conductala un sistem secundar, hotărând pentru moment să nu modificeconexiunea, în ciuda scurgerilor de amoniac.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO