ZF 24

Cat castiga executivii celor mai profitabile companii din Romania

07.09.2009, 15:14 22

Daca in privinta castigurilor pe care fiecare dintre executiviicelor mai profitabile companii private le-a adus actionarilorlucrurile par evidente si pentru un observator din afara companiei,multi sunt cei care se intreaba cat castiga de fapt managerul. "Decele mai multe ori, cei care obtin rezultate foarte bune sunt siextrem de motivati financiar", afirma Radu Furnica. Ce inseamnaaceasta mai exact? Potrivit informatiilor disponibile, seful uneimultinationale de top are un salariu fix lunar ce poate urca de la10.000 pana la cateva zeci de mii de euro.

Dar aceasta nu este tot. "Pe langa salariile fixe foarte mari ausi bonusuri consistente pentru indeplinirea obiectivelor de cifrade afaceri si profit. Este bine stiut ca cu cat investesti mai multintr-un executiv, cu atat ai sanse mai mari ca, intr-un anumitorizont de timp, investitia sa se intoarca la tine, prinbeneficiile pe care ti le aduce managerul respectiv", spuneFurnica. In prezent, cei mai bine platiti manageri din tara ajungsa castige din salariu si bonusuri, conform estimarilor din piata,mai bine de un milion de euro pe an, dar este vorba doar de catevacazuri.

Aflati mai multe despre cele mai profitabile companii din 2008 inRomania pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO