ZF 24

Cat au pierdut aeroporturile din Romania, in urma intreruperii traficului aerian din cauza norului de cenusa vulcanica

Cat au pierdut aeroporturile din Romania, in urma intreruperii traficului aerian din cauza norului de cenusa vulcanica
19.04.2010, 15:26 37

Intreruperea traficului aerian din cauza norului de cenusaaparut in urma eruptiei unui vulcan din Islanda a cauzat pierderide mai multe sute de mii de euro aeroporturilor din Romania,conform estimarilor facute de conducerile terminalelor, preluate deMediafaxBusiness.

Astfel, aeroportul International Timisoara a inregistratpierderi de aproximativ 80.000 de euro in cele doua zile in care nua operat zboruri.

Pierderile inregistrate de Aeroportul International dinCluj-Napoca se ridica la circa 75.000 de euro, in timp ce laCraiova, operatorul aeroportului estimeaza pierderi de 5.000 deeuro.

Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din Constanta ainregistrat pierderi de 10.000 de euro, in timp ce aeroportulSuceava estimeaza ca pierde, in medie, cate 500 de euro pentrufiecare cursa care nu aterizeaza sau decoleaza.

Reprezentantii Aeroportului International "George Enescu" dinBacau estimeaza pierderi de sute de mii de euro pe parcursul celordoua zile in care traficul aerian a fost oprit din cauza norului decenusa vulcanica.

Pentru aeroporturile Otopeni si Baneasa nu sunt disponibile incadate.

Cititi mai mult despre pierderile cauzate de norul decenusa industriei aeriene din Romania pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO