ZF 24

Castigul salarial mediu net a crescut in decembrie cu 8,1%, fata de noiembrie, la 1.477 lei

04.02.2010, 10:21 20

Castigul salarial mediu net a crescut in decembrie anul trecutcu 8,1% (111 lei), fata de noiembrie, la 1.477 lei, ca urmare aacordarii de premii ocazionale, drepturi in natura si ajutoarebanesti din fondul de salarii, dar a scazut cu 0,8% comparativ cuaceeasi luna din 2008, conform datelor Institutului National deStatistica.

In decembrie, castigul salarial mediu nominal brut a fost de2.023 lei, cu 8,4% mai mare fata de luna precedenta.

Majoritatea activitatilor economice au inregistrat cresteri alecastigului salarial mediu net, ca urmare a acordarii de premiiocazionale (inclusiv prime de performanta, prime de vacanta si desarbatori), drepturi in natura si ajutoare banesti din fondul desalarii, platii drepturilor salariale restante (cu ocaziarestrangerii activitatii) si realizarilor de productii maimari.

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal netau fost in intermedieri financiare (4.111 lei), iar cele mai miciin activitatile de hoteluri si restaurante (810 lei).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO