ZF 24

Carmen Sebe, directorul operaţional al Avangate: În acest business ţinta este să procesezi cât mai mult, să ai clienţi cât mai valoroşi în platformă

Autor: Cătălina Butan, Adrian Seceleanu,

09.10.2013, 00:08 1596
După tranzacţia cu fondul de investiţii Francisco Partners, pentru Avangate urmează o perioadă de creşteri „masive“, care ar putea duce - în funcţie de condiţiile de piaţă - şi la o listare. Creşterea preconizată pentru Avangate vine şi în condiţiile în care softul este vândut din ce în ce mai mult online, în cloud, iar felul în care se cumpără este iarăşi foarte diferit de la o piaţă la alta, de la o industrie la alta - acum se achiziţionează de exemplu abonamente cu plata lunară, iar plata în sine se face în foarte multe feluri - de la card de credit la PayPal şi transfer bancar, a explicat Carmen Sebe, directorul operaţional al Avangate, în cadrul emisiunii ZF Live.
 
Primele discuţii despre vânzarea Avangate - un furnizor de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software - au demarat în anul 2012, iar negocierile şi perfectarea tranzacţiei cu fondul american Francisco Partners au fost finalizate în aproximativ şase luni de zile - perioadă în care în România au venit doi reprezentanţi ai fondului dar şi zeci de consultanţi şi avocaţi, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Carmen Sebe, directorul operaţional al Avangate.
 
„Negocierile au început în 2012, a durat tot procesul vreo şase luni. Am fost implicată, mai mult în ultima perioadă, în partea de due diligence. Echipa care a venit în România s-a uitat la echipă, la IP, infrastructuri, procese, oameni. Au venit şi au cunoscut oameni, au fost absolut impresionaţi. Au venit doi americani de la Francisco, iar avocaţi şi consultanţi financiari au fost o mulţime. A fost un due diligence spectaculos de bine făcut, probabil că este o firmă românească, chiar dacă noi avem un birou în State, majoritatea proceselor se întâmpla aici, în România. Au plecat mai impresionaţi decât se aşteptau“, a povestit Sebe din culisele celei mai mari tranzacţii IT a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO