ZF 24

Care sunt simptomele gripei porcine si cum ne putem proteja

03.11.2009, 17:07 111

Conform specialistilor, simptomele gripei porcine sunt foarteasemanatoare unei gripe obisnuite: febra (peste 38 grade Celsius),oboseala, lipsa poftei de mancare, tuse, durere in gat, insotitecateodata de stari de voma si diaree.

Dupa 2-3 zile, acestea se accentueaza, putandu-se ajunge rapidala pneumonie.

Pentru a ne apara trebuie sa apelam la cateva reguli: spalatulmainilor cat mai des, evitarea aglomeratiilor, consumul de lichide,evitarea contactului direct cu obiecte folosite de un numar mare depersoane.

Daca banuiti ca ati fost infestati, stati acasa si evitaticontactul direct cu alti oameni, odhniti-va si beti multe lichide,acoperiti-va gura si nasul atunci cand tusiti sau stranutati siaruncati serveteleele folosite la gunoi, spalati-va bine mainile cusapun, mai ales dupa ce stranutati sau tusiti, informati-va familiasi apropiatii despre simptome, mergeti la medici si explicatisimptomele, nu va tratati singuri si nu cumparati medicamente dinfarmatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO