ZF 24

Care sunt facultatile care iti asigura gasirea unui job indiferent de contextul economic?

15.02.2009, 19:26 25

Criteriile de alegere a unei facultati se schimba atunci cand contextul financiar nu este tocmai favorabil, pe primul loc ca importanta situandu-se posibilitatea de a gasi un loc de munca in momentul absolvirii, scrie suplimentul Profesii, care apare maine, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.

In timp ce specializari ca finante, contabilitate, comert sau marketing nu prea “dau gres“, indiferent de contextul economic, la polul opus se situeaza facultatile de constructii, ale caror absolventi isi gasesc tot mai greu un loc de munca, in prezent.

“ASE-ul da absolventi care se pot orienta sau reorienta profesional mai usor pentru ca invata anumite materii care le dau o gandire globala pur si simplu. Unii dintre ei aleg sa se specializeze pe partea economica, insa foarte multi termina facultatea cu un bagaj de cunostinte care ii ajuta sa se orienteze usor si pe partea comerciala, si pe partea economica si pe partea administrativa”, considera Corina Diaconu, managing director al firmei de recrutare si selectie ABC Human Capital. Cititi mai mult in suplimentul Profesii, de maine.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO