ZF 24

Care sunt cele mai recente investiţii în acţiuni ale Metropolitan Pensii Private, fond care aduce banii pentru bătrâneţe a 1,1 milioane de români doar la Bursa românească

Care sunt cele mai recente investiţii în acţiuni ale...

Autor: Liviu Popescu

14.05.2020, 17:55 432

♦ Fondul nu are investiţii la Digi Communications, fiind astfel singurul fond Pilon II din România care nu are plasamente la operatorul de telecomunicaţii l Săptămâna trecută, ZF a anunţat că NN Pensii a intrat în acţionariatul Digi.

Fondul de pensii administrat privat Metropolitan Life avea investiţii de aproximativ 1,8 miliarde de lei la Bursa de la Bucureşti la finele anului 2019, în creştere cu 13% faţă de primul semestru al aceluiaşi an, arată cele mai recente date, publicate săptămâna aceasta.

Cu toate că administratorul fondului nu a avut o strategie activă de achiziţii de acţiuni în S2/2019, valoarea totală a portofoliului la Bursa de la Bucureşti s-a majorat cu aproape 300 de milioane de lei,  în principal ca urmare a aprecierii acţiunilor din portofoliu, dar şi ca urmare a acordării de acţiuni grauite de Banca Transilvania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO