ZF 24

Care este profilul Carpatica Asig, compania anchetată de procurorii DNA

Care este profilul Carpatica Asig, compania anchetată de...

Autor: Ciprian Botea

28.01.2014, 13:40 734

Carpatica Asig, compania vizată de o anchetă a procurorilor DNA, era la finalul lunii septembrie 2013 al şaptelea asigurător local în funcţie de valoare primelor subscrise pe segmentul asigurărilor generale, potrivit datelor UNSAR.

Compania a raportat în perioada ianuarie-septembrie a anului trecut un volum de prime subscrise de 358 milioane de lei, în creştere cu 70% faţă de acelaşi interval din 2012.

Cea mai mare parte a afacerilor companiei sunt concentrate pe segmentul asigurărilor auto obligatorii (RCA). Vânzările de poliţe RCA reprezintă peste 80% primele subscrise de companie. Compania a avut în trecut probleme cu clienţii nemulţumiţi de modul de gestionare a dosarelor de daună.

Carpatica Asig a mizat în trecut exclusiv pe vânzările de poliţe RCA cu tarife mici şi a rămas cu un volum important de business pe acest segment în pofida încercărilor din ultima perioadă de a scăpa de eticheta de asigurător RCA şi de a muta o parte din business pe alte clase de asigurări.

Compania este controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, prin intermediul firmei de transport Atlassib.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO