ZF 24

Care este diferenţa dintre un parfum de masă şi un parfum de lux? Răspunde E. Coudray, casa de parfumuri cu clienţi de la regina Victoria până la mondenii de azi

Care este diferenţa dintre un parfum de masă şi un...

Autor: Roxana Pricop

14.08.2014, 11:23 1158

Arta parfumeriei clasice trăieşte departe de lumina reflectoarelor şi de frenezia parfumurilor moderne de masă care strigă după atenţie, multe dintre acestea fiind derivate ale caselor de modă sau promovate de celebrităţi.

Parfumeria clasică duce mai departe tradiţii din trecut. „Nostalgia este viitorul“, spunea maestrul francez Edmond Coudray, care a înfiinţat în 1822 casa de parfumuri care şi astăzi îi poartă numele.

Cu un istoric impresionant de aproape două secole, supravieţuind celor două războaie mondiale, casa de parfumuri E.Coudray face parte din marile nume ale parfumeriei franceze alături de Guerlain, Lubin şi Houbigant.

Prezentă în România, Sylvie Dumontier, director al casei de parfumuri E.Coudray, vorbeşte într-un interviu acordat DA Premium despre cum valorile clasice ale feminităţii dăinuie şi astăzi ascunse în arome elegante şi flacoane stil Art Deco ale parfumurilor E.Coudray, pe timpuri favoritele reginei Victoria a Marii Britanii.

Citiţi continuarea acestui interviu acordat în exlusivitate revistei După Afaceri Premium aici

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO