ZF 24

Capital Economics: Romania si alte tari din Europa de Est vor raporta scaderi economice si in 2010

11.02.2010, 17:57 18

Capital Economics, companie de consultanta si cercetaremacroeconomica, se asteapta ca Romania, Ungaria, Bulgaria si TarileBaltice sa inregistreze contractii ale PIB in 2010, pentru aldoilea an consecutiv, din cauza sectoarelor bancare "fragile",transmite Bloomberg citat de Mediafax Business.

"Exista un risc real de dezvoltare a unui cerc vicios in tarileBaltice, regiunea Balcanilor si Ungaria, unde recuperarea economicalenta limiteaza capacitatea bancilor de a credita, iar aceasta, larandul ei, are un impact negativ asupra revenirii economice", audeclarat intr-o nota de cercetare analistii Capital Economics NeilShearing si David Oxley

Fondul Monetar International se asteapta ca economia Romaniei sainregistreze un avans de 1,3% in 2010, nivel anticipat si de BancaEuropeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, dupa o contractie de7% anul trecut.

Analistii Capital se asteapta ca economiile Romaniei, Ungariei,Bulgariei, Letoniei, Lituaniei si Estoniei sa scada si in 2010, iarperspectiva industriei bancare va ramane "dificila". In Polonia,Turcia si Cehia, sistemul financiar "sanatos" va sustinerecuperarea economica, conform sursei citate. Mai multe despreanaliza Capital Economics cu privire laeconomiile din regiune cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO