ZF 24

Cântăreţul B. B. King a murit din cauze naturale

Cântăreţul B. B. King a murit din cauze naturale

Autor: Patricia Marinescu

14.07.2015, 10:37 220

Moartea lui B. B. King, survenită la vârsta de 89 de ani, pe 14 mai, a fost atribuită şi unei afecţiuni coronariene, diabetului, tensiunii ridicate şi unei afecţiuni asupra creierului cauzate de viteza scăzută a sângelui, au anunţat oficialii comitatului Clark, citaţi de reuters.com.

Cauzele morţii artistului au fost stabilite după ce au fost efectuate o autopsie, teste toxicologice şi neurologice. De asemenea, examinările au dus la concluzia că atacurile suferite de B. B. King nu au dus la decesul acestuia.

"În acest moment, putem spune cu încredere că domnul King a murit din cauze naturale", a declarat John Fudenberg, oficial al comitatului Clark.

În luna mai, Karen Williams şi Patty King, două dintre fiicele starului, au cerut o anchetă privind moartea acestuia, susţinând că ar fi fost otrăvit în mod repetat de asociaţii săi. Unul dintre avocaţii lui King susţine că aceste afirmaţii erau nefondate.

"Transmitem condoleanţe familiei şi prietenilor domnului King şi sperăm ca aceste demonstraţii să aducă linişte", a mai spus Fudenberg.

Chitaristul şi cântăreţul american B. B. King, o legendă a muzicii blues, care a influenţat o generaţie întreagă de chitarişti rock, precum Eric Clapton şi Stevie Ray Vaughan, a murit pe 14 mai, la vârsta de 89 de ani, în Las Vegas.

B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 în anii '80. Muzicianul a fost internat de urgenţă în prima parte a lunii aprilie, într-o clinică din Las Vegas, din cauza deshidratării, o complicaţie medicală generată de diabet.

În luna mai, artistul a publicat un mesaj pe contul său de Facebook în care şi-a asigurat fanii că se simţea mai bine şi că primea îngrijiri medicale în domiciliul său din Las Vegas.

În ultimii ani, artistul american a avut mai multe probleme de sănătate. În octombrie 2014, cântăreţul şi-a anulat cele opt concerte pe care le mai avea programate în turneul său nord-american, după ce a căzut pe scenă, în timpul unei reprezentaţii la House of Blues din Chicago.

Născut în Mississippi, muzicianul american, căruia i se mai spune "King of the Blues" ("Regele blues-ului"), este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din toate timpurile şi mulţi artişti de seamă, precum Eric Clapton, spun că s-au inspirat de-a lungul anilor din muzica sa.

B. B. King şi-a început cariera muzicală în 1947. În anii '50, el susţinea, în medie, 275 de concerte pe an, iar în 1956 a susţinut 342 de concerte. În ultimii ani, cântăreţul a continuat să susţină, în medie, aproximativ 100 de concerte pe an.

Recompensat cu 14 premii Grammy, B. B. King a avut numeroase piese de succes, cele mai cunoscute fiind "Every Day I Have The Blues" şi "The Thrill Is Gone", interpretate de artist la chitara lui, Lucille.

A fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 1987. În 1990 a primit National Medal of Arts, iar în 2006 fostul preşedinte american George W. Bush l-a decorat cu Presidential Medal of Freedom.

În decembrie 2008, B. B. King a concertat împreună cu Foo Fighters şi John Mayer la primul concert susţinut în onoarea artiştilor nominalizaţi la premiile Grammy, care a avut loc în Los Angeles.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO