ZF 24

Când nu vor mai exista în România pene de curent?

Când nu vor mai exista în România pene de curent?

Autor: Roxana Petrescu

10.02.2014, 18:45 626

Luca D’Agnese, CEO al Enel România, cel mai mare distribuitor local de energie electrică cu afaceri de peste un miliard de euro, va participa la noua ediţie a ZF Power Summit 2014, eveniment care va avea loc în perioada 25-26 februarie în Bucureşti.

Italienii de la Enel şi-au construit prezenţa pe plan local prin intermediul a două procese de privatizare: unu prin care au luat la pachet fostele Electrica Banat şi Dobrogea şi unul prin care a cumpărat Electrica Muntenia Sud. Dincolo de companiile de distribuţie a energiei, Enel, prin intermediul diviziei de energie regenerabilă Enel Green Power, a investit circa 750 mil. euro în 500 MW de parcuri eoliene. Italienii s-au implicat şi în domeniul energiei solare. Compania are acum 3.800 de angajaţi în România.

Ce oportunităţi de dezvoltare mai vede acum şeful celui mai mare distribuitor privat de energie din România? Cum pot fi atrase companiile străine în proiecte de investiţii locale? Când nu va mai avea România stâlpi de lemn, iar consumatorii nu vor mai sta cu orele în beznă din cauza întreruperilor neplanificate? Cât mai poate scădea consumul de energie din România şi cum vor evolua facturile anul acesta?

Acestea sunt doar câteva dintre temele pe care le vom dezbate alături de Luca D’Agnese în noua ediţie a ZF Power Summit, evenimentul care-i va aduce la masa dezbaterilor pe cei mai importanţi CEO din energie, alături de factori de decizie şi reglementatori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO