ZF 24

Campanie ZF. Stupid City Bucureşti. Trotuarele de pe strada Academiei: „Nici nu ştiu dacă le poţi numi trotuare, în realitate sunt nişte colecţii de gropi şi petice de asfalt”

Campanie ZF. Stupid City Bucureşti. Trotuarele de pe...

Autor: Iulian Tenchiu

13.08.2019, 17:51 341

Unul dintre cititorii care a răspuns campaniei Ziarului Financiar „Stupid City Bucureşti”, a trimis mai multe fotografii cu Strada Academiei, din apropierea centrului capitalei, situată între Teatrul Excelsior şi Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Strada se află într-o condiţie deplorabilă, fiind plină de gropi, din cauza cărora oamenii care sunt nevoiţi să treacă zilnic prin acea zonă riscă să se accidenteze. Altă problemă a străzii Academiei, din sectorul 3 din Bucureşti, este amplasarea pubelelor de gunoi într-un mod necorespunzător, a mai spus Camelia Neagu către ZF.

„În contextul campaniei lansate de dumneavoastră privind probleme oraşului, vă aduc în atenţie situaţia deplorabilă în care se află Strada Academiei din Sectorul 3, mai exact segmentul dintre Bulevardul Elisabeta şi Strada Doamnei. Străbat zilnic această stradă în drum către locul de muncă şi consider că toate persoanele care trec pe acolo se află într-un adevărat pericol din cauza stării trotuarelor. De fapt, nici nu ştiu dacă le pot numi trotuare, pentru că în realitate sunt nişte colecţii de gropi şi petice de asfalt printre care nu îţi poţi permite să treci decât cu mare grijă şi atenţie la fiecare pas, ca să nu cazi şi să rişti să îţi rupi vreun picior sau vreo mână. Nu mai vorbesc de slalomul printre pubelele de gunoi scoase în stradă şi miresmele aferente. Altă problemă este colonada de pe Strada Academiei, care miroase ca un uriaş pisoar. Este o zonă de care îmi este ruşine”, a scris către ZF Camelia Neagu.

Campania ZF Stupid City Bucureşti a avut ecou în rândul cititorilor ZF, primind numeroase sesizări, care vor fi publicate atât pe site-ul www.zf.ro, cât şi pe pagina de Facebook dedicată proiectului: Stupid City Bucureşti ZF, pagină căreia vă invităm să vă alăturaţi.

Ziarul Financiar a lansat iniţiativa Stupid City Bucureşti, campanie prin care atragem atenţia asupra oraşului Bucureşti, sperând astfel că autorităţile vor lua măsuri în acest sens.

Aşteptăm şi sesizările cititorilor noştri la adresele de e-mail zf24@zf.ro sau razvan.botea@zf.ro, unde ne puteţi trimite fotografii şi descrieri de exemple încadrabile în Stupid City Bucureşti, un oraş departe de a fi un smart city, aşa cum consideră autorităţile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO