ZF 24

Camioanele edy mai fac un pas către ieşirea din insolvenţă. Cum arată planul de reorganizare al companiei

Camioanele edy mai fac un pas către ieşirea din...

Autor: Bogdan Alecu

14.02.2015, 19:32 4159

Edy a intrat în insolvenţă în vara lui 2012, imediat după moartea lui Alin Popa, fondatorul companiei de transport.

Compania de transport edy International Spedition SA a intrat în procedura de reorganizare, planul propus de Rovigo SPRL în calitate de administrator judiciar fiind aprobat şi confirmat prin decizia Curţii de Apel Braşov pronunţată săptămâna trecută, la doi ani şi jumătate de la intrarea în insolvenţă. Creditorii majoritari ai companiei sunt ING Bank şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara.

„Planul de reorganizare vizează mă­suri precum creşterea gradului de uti­lizare a activelor societăţii, eficientizarea şi valorificarea celor neutilizate (...), creşterea eficienţei operaţionale prin reducerea costurilor indirecte şi prin creş­terea marjelor de profitabilitate, îmbună­tăţirea capitalului circulant prin obţinerea de credite comerciale de la fur­nizori şi atragerea unui investitor sau par­tener strategic pentru preluarea afacerii“, au spus reprezentanţii Rovigo SPRL.

Grupul de firme edy a intrat în vara anului 2012 în insolvenţă la câteva luni de la decesul lui Alin Popa, fondatorul companiei, la cererea ING Bank, dar şi a fondului de investiţii Westerham Holding (condus de Horia Manda), care deţine 17,5% din acţiunile edy Spedition. Familia lui Alin Popa deţinea controlul companiei înainte de intrarea în insolvenţă.

În prezent edy Spedition are 283 de camioane dintre care circa 250 sunt utilizate şi a avut anul trecut afaceri de circa 15 mil. euro potrivit unor surse din piaţă, în creştere de la 12,8 mil. euro în 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO