ZF 24

Caderi de pana la 5% la bursa pentru operatorii aerieni europeni

19.04.2010, 19:21 18

Titlurile principalilor operatori aerieni europeni au scazutluni cu pana la 5%, ca urmare a opririi rutelor aeriene pentru acincea zi consecutiv in urma extinderii norului de cenusa vulcanicape cerul Europei, informeaza

MarketWatch

.

Cu pierderi zilnice estimate la 200 milioane de dolari,companiile aeriene sunt to mai disperate sa reia zborurtile.

Lufthansa, Air France, KLM si British Airways au desfasuratteste de zbor duminica fara a raporta daune cauzate de cenusavulcanica din atmosfera, desi un avion de vanatoare F-16 a suferitdaune la motor dupa ce a zburat printr-un asemenea nor.

Air France-KLM a inregistrat o scadere de 5% la bursa, BritishAirways a coborat cu 1,4%, Lufthansa cu 3,12%, Ryanair a scazut cu2,66% si EasyJet cu 1%.

Conform calculelor MarketWatch, Ryanair Holdings a pierdut ceamai mare valoare de piata, 714 milioane dolari, aceasta fiindurmata de Lufthansa cu o valoare de piata in scaderecu 511 milioanedolari si Air France-KLM cu o valoare de piata in scadere cu 339milioane dolari.

Estimarile British Airways arata ca zilnic compania pierde intre15 milioane lire sterline si 20 milioane lire sterline.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO