ZF 24

BVB va discuta luni listarea obligatiunilor BCR

09.03.2007, 14:12 15

Comisia de Inscriere la Cota a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) va discuta, luni, momentul listarii obligatiunilor Bancii Comerciale Romane (BCR), a declarat, astazi, directorul general al BVB, Stere Farmache.

Bursa a primit la inceputul acestui an documentatia privind tranzactionarea obligatiunilor bancii.

BCR a derulat anului trecut, in perioada 8-21 noiembrie, o oferta publica pentru vanzarea de obligatiuni, titlurile avand o maturitate de trei ani si dobanda anuala de 7,25%.

Valoarea initiala a emisiunii a fost de 200 milioane lei, dar BCR a avut posibilitatea sa suplimenteze emisiunea la 575 milioane de lei, potrivit prospectului. Banca a decis sa accepte toate subscrerile in cadrul emisiunii, respectiv 242 milioane lei (71,6 milioane de euro), doua treimi din plasamente fiind realizate de investitori straini.

Emisiunea de obligatiuni este cotata cu "A minus" de catre Fitch Ratings si cu "BBB minus" de catre Standard&Poor?s.

Pentru acest an BCR are in vedere lansarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 400-500 milioane de lei (148 mil. euro), titlurile urmand sa fie vandute, cel mai probabil, pe piete externe. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO