ZF 24

BVB da semne de nesiguranta la jumatatea zilei. SIF-urile si Policolor inregistreaza avansuri puternice

17.06.2008, 13:15 21

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a dat semne de nesiguranta la mijlocul zilei, indicele BET-C inregistrand un avans de doar 0,05% dupa episoade in care a trecut pe scadere, pe o lichiditate destul de scazuta, de doar 18,9 milioane lei.

Indicele celor mai lichide actiuni tranzactionate la Bursa, BET, a atins un nivel de crestere de 0,04%.

Societatile de investitii financiare (SIF) au inregistrat cel mai mare avans, indicele BET-FI urcand cu 3,46%.

Trazactiile cu titluri Policolor (PCL) s-au mentinut in topul rulajelor (3,073 milioane lei) si al cresterii valorii (+10,91%).

Ieri, compania a anuntat ca RIF si RC2 vor prelua 33,23% din companie de la Romaninan American Enterprise Limited.

Fondurile de investitii cipriote Romanian Investment Fund (RIF), RC2 Limited si Romanian American Enterprise Fund (RAEF) au incheiat un contract de optiune privind transferul a 33,23% din capitalul Policolor Bucuresti, la 1,16 euro pe actiune, a anuntat producatorul de lacuri si vopsele intr-un comunicat remis BVB.

Potrivit contractului semnat de cele trei fonduri de investitii, RIF si RC2 Limited au dreptul sa cumpere, pana la 3 noiembrie 2008, 23,68 milioane de actiuni Policolor, la pretul de 1,1648 euro pe unitate, iar RAEF are dreptul sa solicite achizitia titlurilor care fac obiectul acordului. Detalii...

Actiunile producatorului de vopsele Policolor Bucuresti (PCL) ar putea fi delistate de pe Bursa dupa ce fondurile RIF si RC2 vor prelua participatia de la RAEF. In urma tranzactiei, RIF si RC2, care actioneaza in mod concertat, vor detine 92,5% din companie.

"Urmare a acestei modificari si in situatia indeplinirii conditiilor prevazute de legislatia in vigoare aplicabila RC2 si RIF au posibilitatea sa solicite in viitor retragerea actionarilor minoritari din societate si delistarea societatii", se arata intr-o raportare a Policolor catre BVB.

Potrivit codului BVB, actionarul majoritar al unei companii listate poate solicita delistarea acesteia daca, in urma unei oferte publice, ajunge sa detina peste 95% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO