ZF 24

Bursa Romana de Marfuri isi cauta rostul si dupa 16 ani de la infiintare

31.08.2008, 21:00 21

Bursa Romana de Marfuri (BRM), locul unde ar trebui sa se faca in mare parte tranzactiile comerciale, este dupa 16 ani de la activitate inca in stadiul incipient de dezvoltare. Volumul prea mic de tranzactii este principala problema a BRM, alaturi de unele neajunsuri ale legii, considera noua conducere, numita in functie luna aceasta.

"Cel mai greu lucru de facut la BRM este construirea unei mase critice, a unei limite de lichiditate. Daca s-ar impune o masura administrativa care ar obliga comerciantii sa realizeze pentru o perioada tranzactii numai pe Bursa, am putea depasi acest prag. Dar intr-o tara ca Romania, guvernul se fereste sa nu fie acuzat de crearea artificiala a unei piete, desi astfel de masuri s-au luat si in alte tari mai dezvoltate. BRM se afla de ani de zile in aceasta schiza", a declarat noul presedinte al institutiei, Septimiu Stoica, fost presedinte al Bursei de Valori Bucuresti pana in noimebrie trecut.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce solutii ar avea BRM pentru atragerea clientilor si ce le poate oferi celor care realizeaza tranzactia prin aceasta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO