ZF 24

Bursa Romana de Marfuri a intrat in insolventa pentru cateva zeci de mii de lei

10.06.2009, 12:48 89

Bursa Romana de Marfuri (BRM) a intrat in procedura de insolventa din 3 iunie, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucuresti, ca urmare a solicitarii de deschidere a insolventei de catre Compania de Trazactii si Brokeraj Moldova SRL, administratorul terminalului BRM din Iasi.

“Este vorba despre un litigiu, despre o neintelegere intre Bursa si unul dintre terminalele sale din tara. Disputa a fost consiliata mult timp in ultimele luni. Fiecare dintre parti avea de revendicat o creanta si am urmarit o cale de stingere reciproca. A avut loc o negociere intre parti si s-a ajuns ca pana la obtinerea creantei de la terminal, Bursa sa-si plateasca datoria. Pretentia s-a stins, datoria a fost platita, dar n-au ajuns documentele in instanta la timp. E vorba despre o suma mica, cateva zeci de mii de lei, a fost mai mult o problema de principiu. In esenta, este o disputa stinsa”, a explicat pentru ZF presedintele BRM, Septimiu Stoica, de profesie avocat.

 

BRM a cerut o procedura de urgenta si s-a stabilit pentru saptamana viitoare o sedinta in care Tribunalul Bucuresti va constata ca datoria a fost achitata de catre BRM creditorului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO