ZF 24

Bursa revine usor pe verde, volumele raman sub 20 mil. euro

02.08.2007, 15:04 10

Indicii Bursei de Valori Bucuresti au urcat astazi moderat dupa ce piata americana a inchis ultima sedinta cu un final puternic pe verde. BET a castigat aproape 1%, in timp ce societatile de investitii financiare au urcat in medie cu 0,3%.

Randamentele au fost bune pe acesti emitenti, media fiind insa trasa in jos de deprecierea actiunilor SIF Trasnilvania (SIF3). Acestea au pierdut peste 4,5% dupa ce ieri a aparut in piata stirea cu privire la respingerea actiunii judecatoresti inaintata de Cocor impotriva majorarii de capital de la SIF Trasnilvania. Valoarea toatala a tranzactiilor a fost de 17,6 mil. euro.


"Sunt de asteptat rezultatele financiare ale companiilor. Desi in mare parte companiile si-au realizat tinetele de profit pe acest an, acestea trebuie sa fie foarte bune pentru a mentine cresterea din ultima perioada a indicilor", spune Andrei Anghel, analist in cadrul societatii de servicii de investitii financiare Confident Invest.

Astazi sunt asteptate sa fie publicate rezultatele financiare ale Rompetrol Rafinare Costanta (RRC) si ale producatorului de piese auto UAMT Oradea (UAM).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO