ZF 24

Bursa de la Bucureşti rămâne cu o singură companie străină listată, după ce NEPI s-a retras oficial astăzi de la tranzacţionare

Acţiunile NEPI (NEP), grupul de investiţii imobiliare ce administrează proprietăţi în Capitală precum Mega Mall sau Promenada Mall, au fost retrase marţi de la tranzacţionare, decizie luată în urma fuziunii cu polonezii de la Rockcastle, a anunţat Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Capitalizarea bursieră a NEPI era la data de 11 iulie, atunci când a fost suspendată de la tranzacţionare, în va­loare de 13 miliarde lei (2,82 miliarde euro).

Odată cu retragerea NEPI, piaţa de capital locală va avea listată o singură companie străină, respectiv Erste, a cărei valoare de piaţă este de 68,76 mi­liarde lei (14,94 miliarde euro).

Întregul capital al noii companii, rezultat din fuziunea NEPI şi Capitalizarea bursieră a NEPI era la data de 11 iulie, atunci când a fost suspendată de la tranzacţionare, în va­loare de 13 miliarde lei (2,82 miliarde euro).

În felul acesta, odată cu retragerea NEPI, piaţa de capital locală va avea listată o singură companie străină, respectiv Erste, a cărei valoare de piaţă este de 68,76 mi­liarde lei (14,94 miliarde euro).

Întregul capital al noii companii rezultate din fuziunea NEPI şi Rockcastle va fi listat pe pieţele de capital din Africa de Sud şi Olanda, respectiv pe Johannesburg Stock Exchange şi pe Euronext Amsterdam.

NEPI deţine 34 de proprietăţi generatoare de venituri, şase dezvoltări în curs de construcţie şi şapte dezvoltări condiţionate de obţinerea de autorizaţii şi pre-leasing. Valoarea totală a in­vestiţiilor imobiliare ale NEPI este de 2,5 miliarde euro.

Rockcastle are şapte proprietăţi generatoare de profit, cu o suprafaţă totală de 281,29 milioane lei, evaluate la 818,4 milioane euro. Cel mai mare complex este Bonarka City Centre, amplasat în oraşul polonez Cracovia, în vecinătatea Cehiei şi a Slovaciei, la 355 km de Varşovia. Complexul are o suprafaţă de 71.714 mp şi este evaluat la 372,3 milioane euro.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.