ZF 24

Burcea, Paralela 45: Un apartament din Miami, mai ieftin si mai avantajos decat unul din Obor

08.10.2008, 15:31 84

In urma cu doua saptamani, Alin Burcea, proprietarul grupului de firme Paralela 45, a achizitionat un imobil in zona Miami Beach, la 500 de metri de plaja, scrie BUSINESS Magazin. Pretul platit de omul de afaceri pentru cladire a fost de 500.000 de euro (aproximativ 750.000 de dolari), in scadere cu aproximativ 40% fata de pretul initial.

Am cumparat imobilul pentru ca pretul a fost unul foarte bun - un apartament la Miami de 125.000 de euro este mult mai avantajos decat un apartament de 150.000 de euro in Obor, la Bucuresti - si consider ca l-am cumparat intr-o perioada cand scaderile de preturi nu au ajuns la maximum”, spune Alin Burcea. Omul de afaceri considera ca apar­tamentele in acea zona vor mai trece prin cel putin inca un val de ieftinire intr-un interval de sapte-opt luni, pretul lor putand ajunge la mai putin de jumatate fata de pretul la care s-au tranzactionat in 2006. Alin Burcea crede ca, in aceste conditii, pregatirea de lichiditati pentru achizitia mai multor imobile in Miami este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face: “Tatonam in continuare zona si vom cumpara daca vom mai gasi ceva bun, iar tot ce vom cumpara va fi pentru integrarea in circuitul turistic”.

Cititi mai multe despre cum intampina managerii romani criza financiara pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO