ZF 24

Bulgarii isi boteaza rachiul de casa dupa numele premierului, pentru ca i-a scapat de taxe mai mari la alcool

29.11.2009, 16:18 24

Satenii din Bulgaria si-au schimbat denumirea rachiului de casain "Borisovka", dupa numele premierului Boiko Borisov, in semn derecunostinta fata de acesta, dupa ce seful guvernului a impiedicatparlamentul sa majoreze taxele la alcool, scrie Reuters.

Luna trecuta, guvernul de centru-dreapta instaurat recent arenuntat la intentia de a majora taxele pe alcool, dupa protestelevehemente ale opiniei publice, care invocau traditia seculara afabricarii rachiului si vinului de casa.

Comisia de buget a parlamentului bulgar a propus insa ulterior omajorare care sa fie aplicata din 2010, dar Boiko Borisov, fostpompier si practicant de arte martiale, a intervenit ceranddemnitarilor sa renunte la acest plan.

Pentru a-si exprima recunostinta, locuitorii dintr-un sat delanga Sofia au decis sa numeasca rachiul produs anul acesta"Borisvka", imitand gestul facut de niste sateni rusi, care si-aubotezat vodca "Putinka", dupa numele premierului rus, VladimirPutin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO