ZF 24

Bulgaria impune restrictii la exporturile de energie pana in luna aprilie

15.01.2008, 16:28 11

Statul bulgar, afectat de temperaturile foarte scazute, a blocat, timp de o saptamana, exporturile de energie, volumul livrarilor urmand sa fie limitat pe tot parcursul iernii, pana in aprilie, pentru a acoperi cererea locala, au afirmat, astazi, oficiali guvernamentali bulgari, citati de Reuters.

Bulgaria, care a fost la un moment dat cel mai important exportator de energie din regiunea balcanica, a fost nevoita sa reduca semnificativ livrarile in strainatate pe parcursul ultimului an, dupa inchiderea a doua reactoare nucleare, cu o capacitate de 400 de megawati, preconditie pentru aderarea la Uniunea Europeana.

De asemenea, la finele anului 2007, Bulgaria a inchis termocentrala de la Bobov Dol, cu o capacitate de 210 megawati, in urma unui acord de mediu cu autoritatile europene.

"Bulgaria va exporta energie numai dupa ce isi va acoperi necesarul propriu", a declarat ministrul economiei si energiei, Petar Dimitrov.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO