ZF 24

Buffett vrea sa aiba in mana motoarele revenirii economice

Buffett vrea sa aiba in mana motoarele revenirii economice
19.01.2010, 10:43 18

Miliardarul american Warren Buffett vrea sa isi mareascaparticipatia in cadrul Posco, cel mai profitabil producator de oteldin Asia, a declarat Chung Joon Yang, CEO-ul companiei, dupaintalnirea avuta cu seful fondului Berkshire Hathaway, informeazaBloomberg.

Berkshire "detine aproape 3,9-4 milioane actiuni in cadrul Poscosi isi va mari participatia", a anuntat astazi cel mai mareproducator de otel din Coreea de Sud, citandu-l pe Buffett.

"Ar fi trebuit sa cumpar mai multe actiuni Posco cand pretulacestora a fost afectat de declinul economic, anul trecut", ar fispus miliardarul in varsta de 79 de ani. Conform raportului anualprezentat la 28 februarie 2009, Berkshire detine 3,95 milioaneactiuni in cadrul Posco, achizitionate pentru 768 milioane dolari.Participatia detinuta de Buffett in cadrul Posco a adus acestuia unprofit de peste 1,3 miliarde dolari, pe fondul revenirii economiei.Compnia sud-coreeana planuieste sa mareasca productia cu 17% inacest an.

Warren Buffett a pariat pe viitorul economiei SUA, achizitionandcompania feroviara Burlington Northern Santa Fe (BNSF), pentru carea platit in noiembrie 26,6 mld. dolari (18,16 mld. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO