ZF 24

Bucureştiul, printre cele mai vulnerabile oraşe la răspândirea coronavirusului. Oraşul din Europa cu cea mai mare densitate a populaţiei este Parisul, cu 21.044 de locuitori pe kilometru pătrat

Bucureştiul, printre cele mai vulnerabile oraşe la...

Autor: Ramona Cornea

09.05.2020, 11:22 1474

Bucureştiul este printre oraşele cu cea mai mare densitate a populaţiei din Europa, cu 7.917 locuitori pe kilometru pătrat în 2018, conform statisticilor Eurostat.

Densitatea populaţiei poate fi o măsură semnificativă a vitezei de transmitere a unui virus deoarece oraşele dens populate pot deveni spaţii de reproducere pentru boli infecţioase cum este COVID-19.

Distanţarea socială poate fi greu de implementat în oraşele dens populate, unde marea majoritate a cetăţenilor locuiesc în apartamente. Mai mult, gradul ridicat de utilizare a transportului public în aceste oraşe amplifică şi mai mult riscul de răspândire a virusului. Oraşul din Europa cu cea mai mare densitate a populaţiei este Paris cu 21.044 de locuitori pe kilometru pătrat în 2018, urmat de regiunea Kentrikos Tomeas Athinon cu 10.436 de locuitori pe kilometru pătrat şi de departamentul Hauts-de-Seine cu 9.371 locuitori pe kilometru pătrat şi de Bucureşti – 7.917 locuitori pe kilometru pătrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO